Informatie SKI Experience

Aanvangstijd

Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie. De receptionistes van SnowWorld wijzen je graag de weg naar de zaal. Om 9.30 uur starten we het programma met een korte presentatie en een uitleg van de dag. Direct daarna gaan we de sneeuw in.
Wij vragen je op tijd aanwezig te zijn. Ben je onverhoopt verlaat? Laat dit dan even weten door ons te bellen op telefoonnummer 06-53305870.

Omkleden en kluisjes

Zorg ervoor dat je voor aanvang van het dagprogramma je skikleding aan hebt. Hiervoor kun je gebruik maken van de kleedkamers van SnowWorld. Je skischoenen kun je aantrekken na de presentatie.
In SnowWorld zijn tegen een geringe vergoeding kluisjes aanwezig om je spullen in te doen.
Je kunt je spullen ook achterlaten in de zaal waar wij gedurende de dag gebruik van maken. SKI Experience en SnowWorld zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van je spullen.

Materiaal

Als je over eigen materiaal beschikt neem dit dan mee. Skistokken kun je thuislaten, deze zijn in alle lengtes in SnowWorld beschikbaar. Heb je geen eigen materiaal, dan kun je schoenen, ski’s, en helm van SnowWorld gebruiken. De kosten hiervoor zijn bij de prijs van SKI Experience inbegrepen. Je kunt het materiaal ophalen bij de uitgiftebalie van SnowWorld.

Programma

Na de gemeenschappelijke opening, ga je samen met ca 8 andere deelnemers met je vaste coach aan de slag. Je begint met een voorstelrondje waarbij je de ‘direct feedback oortjes’ uitgereikt krijgt. Daarna ga je snel de sneeuw in om de eerste meters te maken. In de ochtend maken wij een video opname van één van je afdalingen die we later op de dag gebruiken voor de videoanalyse. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch en kun je even bijtanken en tot rust komen.
In de middag vervolgen we het programma en rond 17.00 uur sluiten we het dagprogramma af in de zaal. Aansluitend drinken we een borrel inde bar.

Kleding en helm

We skiën in SnowWorld op echte sneeuw. Dit betekent dat de temperatuur in de skihal -5 graden is. Daarnaast heerst er een vochtig klimaat en is er weinig tot geen zonlicht. Pas je skikleding op deze omstandigheden aan. Het dragen van handschoenen en een helm is verplicht.

Inbegrepen kosten

De pistetoegang, gebruik van materiaal en een gezamenlijke lunch, inclusief koffie, thee en melk, zijn bij het programma inbegrepen. Eventuele andere drankjes tijdens de lunch, drankjes in pauzes en tijdens de borrel na afloop, zijn voor eigen rekening. Bij ontvangst in de ochtend krijg je van ons een toegangspas. Deze heb je zowel nodig om de baan op te gaan maar ook als je de baan wilt verlaten.

Angstreductie

Als jij je hebt ingeschreven voor het angst reductieprogramma vragen we je om om 09.00 aanwezig te zijn voor een kort intakegesprek.Wij staan stil bij jouw specifieke situatie en zorgen dat je rustig kunt wennen aan de omgeving. Je coach bespreekt met jou en andere angstreductie deelnemers je leervraag en stemt zijn programma hier specifiek op af. Je wordt altijd ingedeeld in een groep van hetzelfde skiniveau met een mix van angstreductie en niet angstreductie deelnemers. Bij de niveauindeling en het programma in deze samengestelde groepen is het leertempo van de angstreductie deelnemers leidend. Je sluit voor alle gemeenschappelijke onderdelen van het programma (zoals lunch en gezamenlijke afsluiting) aan bij de rest van de groep.

Groepsindeling

Omdat wij het belangrijk vinden dat alle deelnemers aan de SKI Experience beter leren skiën maken wij vooraf een groepsindeling waarbij het skiniveau bepalend is voor de indeling. Het niveau dat je hebt opgegeven bij inschrijving is hierin ons uitgangspunt. Tijdens de opening van het programma vertellen wij in welke groep je bent ingedeeld. In principe blijf je de hele dag bij de groep waarin je bent ingedeeld en krijg je een vaste coach. Het kan voorkomen dat de coach besluit om je in een andere groep te plaatsen als hij je heeft zien skiën. Dit doen we om je zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Deelname op eigen risico

Wij wijzen erop dat deelnemen aan SKI Experience geheel voor eigen risico is. Ook wat betreft het zoekraken van persoonlijke eigendommen zijn wij niet aansprakelijk. Je kunt je spullen het beste opbergen in een kluisje van SnowWorld